Hei!

Blogini siirtäminen uudelle alustalle on vienyt hieman pidempään kuin ajattelin… Mutta samalla sitten uudistin koko Ota kipu haltuun -nettisivustoni!

Auringonlasku meren rannalla

Kuvaaja: H.Miranda, kesä 2018

Sivujen kuvat kertovat paljon omasta sielunmaisemastani eli merestä. En tiedä montakaan kauniimpaa asiaa kuin auringonlasku merellä – sitä voisi katsoa tuntitolkulla…Kun jaksaa könytä kallion korkeimmalle kohdalle ihastelemaan keltaisena, oranssina, punaisena ja violettina hehkuvaa taivasta ja näiden väriheijastumien valaisemaa merta, ei voi muuta kuin huokaista syvään. Olen aina yhtä häkeltynyt luonnon järjestämästä näytelmästä. Tunnen kuinka aivojen lääkekaappi aukeaa ja miten sieltä alkavat dopamiinimolekyylit, serotoniinit, endorfiinit, ja morfiininjohdannaiset levitä alaspäin koko kehoon. Parasta mahdollista kivunlievitystä ja ylivirittymisen hoitoa!

Välillä on kuitenkin hetkiä, jolloin en pysty kiipeämään kalliolle, tai edes kävelemään meren rantaan. Silloin katselen näitä kuvia koneeltani, tai kännykästä, ja siirrän ajatuksissani itseni kuvan tunnelmiin. Sekin toimii, vaikkei ihan yhtä tehokkaasti kuin oikeasti paikan päällä voimaantuminen.

Bloggailen jatkossa vähän tiiviimmässä tahdissa, nyt kun uutta systeemiä on helpompi käyttää. Katselen kuitenkin ensin muutaman auringonlaskun ennen seuraavaa kirjoitustani…:)

T. Helena Miranda

Comments (2)

 1. Liisa Köngäs

  Vastaa

  Kiitos
  Pidit luennon Hyvinkäällä 17.10 Kiitos siitä.
  Vuosi sitten minulta leikattiin rintasyöpä Pääsin vähällä leikkaus ja 15 kertaa sädetystä .Elokuussa leikattiin ja joulukuussa olin töissä. Se meni hyvin mutta kun hormoonit ajetaan alas niin kipuja sitten riittää sanoin huonoja yö unia ja väsymystä
  Luentosi oli häkellyttävä ja olen kirjaa lukenut Tosin en vielä paljon koska olen ollut iltoja töissä.
  Ter. Liisa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *