Ota kipu haltuun blogi

Omalta kotisohvalta kirjoittelen blogiani

Päätin aloittaa bloggaamisen. Ihan vaan siksi, että haluan laajentaa keinovalikoimaani jakaa kipuaiheista tietoa. Tähän asti olen tehnyt sitä luennoimalla, nettisivujen ja facebook-sivuston avulla, kääntämällä ulkomaisia kipuaiheisia videoita nettiin, kirjoittamalla asiantuntija-artikkeleita lehtiin ja antamalla haastatteluita. Blogin avulla voin tehdä sitä rennommassa formaatissa, persoonallisemmalla otteella.

Bloggaamista ovat monet tehneet jo vuosia, se ei ole enää mikään uusi juttu maailmalla. Uusi se on minulle. Ikioman blogin käynnistäminen kesti näinkin pitkään siitä yksinkertaisesta syystä, että en ole ollut blogi-ihminen. En seuraa kovinkaan aktiivisesti mitään blogia. Muutamaa ammatillista vilkuilen, työn ulkopuolisia en seuraa säännöllisesti. Olen kohta 50-vuotias ja siksi tällainen old school lukutavoiltani. Pidän oikean paperin tuntumasta ja siitä äänestä, kun sanomalehti putoaa postiluukusta (aina aamuyöllä jaksaa yhä hätkähdyttää!). Tilaan siis sanomalehden kotiin ja digilehti on vain reissujen hätävara. Tykkään rentoutua aikakauslehtiä lukemalla. Haluan pidellä hyppysissäni oikeaa kovakantista kirjaa, vaikka elämäkertaa – en jaksa innostua kasvutarinoista näyttöpäätteeltä tai kännykästä lukien.

Mutta – koska mikään ei ole niin innostavaa kuin uuden oppiminen, aion kokeilla tätäkin viestimisen muotoa, bloggaamista – ja tehdä sen ilolla, kotisohvalta käsin. Opettelen blogi-ihmisyyttä, annan sille mahdollisuuden laajentaa identiteettiäni.

Tämä blogi ilmestyy vielä toistaiseksi kirjani nettisivuilla, mutta avaan piakkoin wordpress-blogipalstan ja siirrän kirjoittelun sinne. Aion kirjoittaa kipuaiheesta, mistäs muusta. Se on aihe, josta tiedän riittävästi ja josta jaksan aina uudestaan innostua. Saatte lukea eteeni tulleista tutkimuksista sekä maailman kiputoreilla kiertäessäni kuulemista ja havainnoimista ilmiöistä. Pohdin niiden merkitystä kipua potevan ihmisen elämässä ja toki myös yhteiskuntamme ja terveydenhuolttomme kannalta.

Blogieni sisältö liittyy myös omaan elämääni, samalla lailla kuin kirjassani Ota kipu haltuun kerron myös omaa tarinaani. Olen kivunhoidon ammattilainen mutta myös kokemusasiantuntija. Rooli, jota en ole voinut valita…mutta en valita. Uskon – tai kirjastani saamani palautteen perusteella oikeastaan jo tiedän –  että laittamalla itseni likoon myös täällä, luo se kirkkaampia oivalluksia lukijan mielessä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *