Kipu elämässä -verkkovalmennus

Kipu elämässä -verkkovalmennuksessa opit ottamaan käyttöösi Sinulle sopivia kivunhallinnan työkaluja. Kahdeksan viikon aikana saat mielenkiintoista ja käytännönläheistä materiaalia eri aiheista.

Kipu elämässä -verkkovalmennus

Haluamme tukea sinua, pitkäaikaisesta kivusta potevaa, matkalla kohti omannäköistäsi, uudenlaista elämää, jota hallitset sinä, ei kipusi.  

Kivun kokonaisvaltainen hoito on maailmalla tunnustettu ihmisoikeus. Myös sinulla on siihen oikeus. Kipupotilaana oleminen on monelle kuitenkin kohtuuttoman vaikeaa. Terveydenhuollossa pitäisi osata ilmaista itseään selvästi ja osata pyytää apua. Puhumattakaan, että ensin tietäisi minkälaista apua sieltä voisi saada ja milloin sitä pitäisi hakea.

Valmennuksesta saat itsellesi useita hyödyllisiä työkaluja, jotka antavat sinulle paremmat valmiudet kohdata terveydenhuollon ammattilaisia.

Kipusi kannalta kaikkein tärkein henkilö on kuitenkin Sinä itse. Valmennuksen avulla opit ymmärtämään paremmin pitkäaikaista kipuasi uusimpien ja luotettavien tutkimustulosten sekä käytännön esimerkkien avulla.

Saat oivalluksia kivun vaikutuksesta elämääsi sekä konkreettisia ideoita, miten voisit elää omannäköistäsi ja mielekkäämpää elämää kivusta huolimatta. Eläminen kivun kanssa helpottuu, kun tunnistat paremmin kivun ja kärsimyksen eron.

Valmennuksen tavoitteena on opettaa ja tukea sinua työstämään kipuun liittyviä asioita itsenäisesti ja omien tarpeittesi mukaisesti.

Valmennuksen avulla saat lisää rohkeutta, motivaatiota ja jaksamista tehdä ja toteuttaa suunnitelmia helpottaaksesi elämää kivun kanssa. Opit myös paremmin selviämään kivun arvaamattomuudesta ja sen aiheuttamista takaiskuista.

Valmennuksen tekijät

Helena Miranda
Helena Miranda
Riikka Holopainen
Riikka Holopainen
Miira Korjonen
Miira Korjonen
Marjukka Laurola
Marjukka Laurola

Helena Miranda on palkittu lääketieteen tohtori ja työterveyden dosentti, jolla on yli 20 vuoden kokemus kivunhoidosta,  kipu tutkimuksesta ja kivunhoidon kehittämisestä. Hän on suosittu kipukouluttaja ja luennoitsija sekä Ota kipu haltuun-bestseller-tietokirjan kirjoittaja. Työssään Helena ammentaa inspiraatiota myös omasta kiputaustastaan.

Riikka Holopainen on ammatiltaan fysioterapeutti. Hän päätyi alalle omien alaselkäkipujen sekä urheilutaustan kautta. Tällä hetkellä hän tekee väitöskirjaa, jonka aiheena on biopsykososiaalinen lähestymistapa alaselkäkivun hoidossa. Väitöskirjatyön ohessa hän kouluttaa terveysalan ammattilaisia, jotta he osaisivat paremmin kohdata kivuista kärsiviä ihmisiä.

Miira Korjonen on työterveyshoitaja TtK. Työterveyshuollon kehittämisasiantuntija hän mm. kehittää erilaisia stressinhallinta keinoja tukevia ryhmiä ja lääkkeettömiä kivunhallintamalleja. Hän on myös hyväksyvän tietoisen läsnäolon taitojen ja psyykkisen työkyvyn tuen valmentaja. Miiralle toisen ihmisen hyväksyvä ja arvostava kohtaaminen on yksi tärkein työtä ohjaavista arvoista.

Marjukka Laurola on työterveyspsykologi ja psyykkinen valmentaja, joka vastaanottotyön lisäksi kouluttaa, kirjoittaa ja toimii työnohjaajana. Työterveyshuollossa Marjukka on kehittänyt kivun lääkkeettömiä hoitomalleja ja ohjannut kipuryhmiä. Kokonaisvaltainen hyvinvointi, ihmisten voimavarojen vahvistaminen ja taide inspiroivat Marjukkaa.

Valmennus sisältää

Valmennusmateriaalit sisältävät äänitteitä, videoita, kirjallista materiaalia ja tehtäviä.

Kunkin teeman mukaiset materiaalit avautuvat sinulle viikon välein. Sinulla on käyttöoikeus materiaaleihin 6 kuukauden ajan.

Valmennuksen hyödyt

  • Saat tutkimukseen perustuvaa uusinta tietoa kivusta, sen mekanismeista ja mittaamisesta
  • Alat ymmärtää paremmin kipua ja myös itseäsi eläessäsi kivun kanssa
  • Saat työkaluja valmistautua potilaan rooliin saadaksesi juuri sitä apua, josta eniten hyödyt
  • Opit pyytämään ja ottamaan vastaan apua myös läheisiltäsi
  • Opit ottamaan kehoasi takaisin hallintaasi ja saamaan elämääsi lisää mielekkyyttä
  • Vahvistat taitojasi vaalia hyvää unta
  • Saat tietopaketin kivunhoidon uusista keinoista, kattavaa lääketietoa ja työkaluja hallita kipua paremmin lääkkeillä ja lääkkeettömillä keinoilla

Oletko jo liittynyt Ota kipu haltuun -sähköpostilistalle? Liity nyt alla olevasta lomakkeesta niin saat ensimmäisenä tietoa tästä verkkovalmennuksesta! Saat jatkossa myös muita uutisia ja juttuja kivunhallintaan liittyen. Saat liittymisestä myös pienen lahjan.