Edellisestä blogistani onkin jo vähän aikaa. Kesä on mennyt enemmän tai vähemmän hikoillessa helteessä. Tosin taisin olla ainoita, jotka eivät valittaneet pitkittyneestä lämpöaallosta. Nautin kovasti trooppisesta kelistä ja siitä, että kerrankin sai kulkea hihattomassa topissa, kesähameessa ja sandaaleissa aamusta iltaa. Tietokoneen ääressä istuminen jäi vähäiseksi, koska kiputilanne ei sitä oikein sallinut. Yritän nyt kuroa umpeen näitä kirjallisia tehtäviä. Onneksi tehtävät ovat pääosin tosi mielekkäitä, kuten tämä blogin kirjoittaminen.

Ajattelin kirjoitella tulevana alkusyksynä lisää erilaisista kivunhallintakeinoista sekä tulevasta matkastani maailman kipukongressiin. Mutta ensin vien loppuun sen, mikä jäi kesken keväällä eli Neurosonic-aiheesta bloggaaminen.

Kotonani on siis punainen Neurosonic-divaani, jolla olen epäsäännöllisen säännöllisesti makaillut 20-35 minuuttia kerrallaan hakien rentoutumista ja autonomisen hermoston rauhoittumista. Sellaista olen ilahduttavasti saanutkin kokea. Laitteella on kummallinen vaikutus levottomaan mieleeni: jo 10-15 minuuttia rentoutusmoodia ikäänkuin “pakottaa” sinkoilevat ajatukseni rauhoittumaan, ja huomaamattani vaivun “horrokseen” tai usein ihan vaan nukahdan rauhalliseen uneen, josta havahdun vasta laitteen tuottaman miedon värinän loppumiseen. Ja nousen pois divaanilta virkistyneenä.

Niinä viikkoina, jolloin minulla on ollut mahdollisuus käyttää laitetta peräkkäisinä päivinä, olen huomannut uneni laadun parantuneen. Kivunhoidossa en ole vielä itse havainnut yhtä suoraan vastetta. On ollut sellaisiakin päiviä, jolloin laitteen värinä ei ole tuntunut hyvältä. Ne ovat olleet päivä, jolloin oikeanpuoleinen iskiashermo on ollut erityisen ärtynyt (ja niitä on valitettavasti kesällä riittänyt:(). Kun ensimmäisen kerran huomasin, että värinä ei tunnu selässä hyvältä, lopetin hoidon kesken enkä ole hyperärtyneen iskiaksen kanssa enää hoitoa ottanut. Toisaalta olen ollut havaitsevinani myönteistä vaikutusta niska-hartiajumeihin ja muihin vaihteleviin raajasärkyihin, jotka eivät ole yhtä suoraan hermoperäisiä kuin iskiassärky.

Tulipahan päänsärkyinen ja työpäivän uuvuttama ystäväni yhtenä päivänä muutama viikko sitten kylään ja ihmetteli ensi töikseen mikä tyylikäs laite makuuhuoneessani oli. Ennenkuin ehdin vastata, hän asettui makaamaan Neurosonic-divaanille huokaillen miten mukavan asennon siinä saa. Lykkäsin laitteen mukana tulleen tablettitietokoneen hänelle käteen ja kehotin pistämään divaanin päälle. Hän ähkäisi heti, ettei tykkää tableteista eikä tietokoneista ylipäätään, eikä varmaan osaa käyttää laitetta…kunnes suostui vilkaisemaan tablettia ja uskaltautui painamaan rentoutusohjelman päälle.

Neurosonic-divaani aloitti rauhallisen värinän siirtyen alaraajoista ylöspäin pään alueelle ja takaisin, ja ystäväni hetken divaanilla maattuaan huokaisi että “Onpa ihana laite.” Jätin hänet makuuhuoneeseen nauttimaan hoidosta ja hipsin keittelemään kahvia. Puolen tunnin kuluttua keittiöön asteli silmin nähden virkistynyt ystäväni, joka alkoi iloisesti pulputtaa kuulumisiaan. En sitten viitsinyt keskeyttää kysyäkseni päänsärystä tai väsymyksestä…ne taisivat olla tiessään.

Ei mennyt ystävän kotiinlähtemisen jälkeen aikaakaan, kun puhelin soi ja toinen ystävä kutsui itsensä kylään. Kertoipahan suoraan, että tulee sitten kokeilemaan “sitä ihanaa punaista sohvaa”. Jaaha, tervetuloa vaan. Näin se viidakkorumpu sitten alkoi kumista ja meillä väristä entistä useammin 🙂 .

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *