Neurosonic-divaani

Neurosonic-divaani

Surutyön paikka pelkästään tässä: entinen hyvä nukkuja, joka on elämänsä läpi nukkunut sikeästi ihan missä vaan, vaikka metsässä tikun nokassa, on menettämässä tämän ihanan taidon. Ja heräilee pahimmillaan monta kertaa yössä, ei kestä peiton painoa hermovaurioituneella jalallaan, ei puolison kevyttä kuorsausta syvälle sullotuista korvatulpista huolimatta eikä liian lämmintä makuuhuonetta, ja alkaa suunnitella melusuojien kanssa parvekkeella nukkumista. Huokaus.

Muita tuntemuksiani elämässäni viime vuosina: fyysinen väsymys iskee yhtäkkiä kesken kaiken, uusia kipuja tulee ja vanhoja menee, ihan kuin eläisivät omaa elämäänsä, aamut alkavat kukonlaulun aikaan muttei yhtä virkeänä vaan ennemminkin aivosumussa, muisti pätkii ja tavallisten arjen asioiden tekeminen kestää ja kestää…

Elämän mielekkyys ei ole kuitenkaan näihin tuntemuksiin loppunut. Minua on auttanut pärjäämään ja kestämään lisääntynyt ymmärrys omista oireista. Tai siis se, että ymmärrän tämän oireilun olevan osa krooniseen kipuoireiluun liittyvää keskushermoston toimintahäiriötä. Mielikuvani on tällainen: kuin sähkökitaran vahvistin olisi aika ajoin täysillä, volumenappula kaakossa. Pienikin näppäily, tai pelkkä kitaran varovainen siirtäminen toiseen paikkaan tuottaa kamalan äänen, voimakkaan ja epäpuhtaan rääkäisyn, joka jatkaa rääkymistään. Ongelma on siis myös järjestelmässä, ei pelkästään tai ehkei lainkaan kipeiden alueiden kudoksissa. Siispä etsimään keinoja vääntää volumenappulaa pienemmälle.

Toinen asia, jonka avulla elän menettämättä järkeäni, on oma aktiivinen ja utelias luonteeni, ja rohkeus hakeutua potentiaalisen avun äärelle. Pitkäaikaista apua en ole löytänyt leikkauspöydältä tai lääkekaapista vaan on entisestään monipuolistettava työkalupakkia. Mutta eihän sitä taloakaan rakenneta vain vasaralla ja nauloilla. Koska olen kivunhoidon ammattilainen, haluan, että työkalullani on järkevät fysiologiset mekanismit. En usko, että talonrakennuskaan etenee seisomalla lautapinon vieressä jäniksenkäpälää heiluttamassa.

Uusin apukeino, jolle olen ilolla antautunut, on Neurosonic-patja. Kokeilin jo viime syksyn muutamina pimeinä iltoina tätä erittäin matalataajuista värinää tuottavaa patjaa, ja innostuin. Hoito on täysin kivuton, hassuntuntuinen alkuun mutta myönteisellä tavalla hivenen koukuttava. Huomasin heti sen välittömän kokonaisvaltaisen rentouttavan vaikutuksen ja yöunieni hienoisen parantumisen. Kokeilu vain jäi vähän lyhyeksi ja jäin värisemään ikävääni laitetta kohtaan, kun laina-aika loppui ja se kannettiin minulta pois.

Mutta aurinko alkoi taas paistaa ja sain laitteen uudelleen käyttööni ihan vast’ikää. Iloinen jälleennäkeminen! Menen kodissani rauhalliseen huoneeseen, asetun makuulle punaiselle Neurosonic-divaanille ja valitsen kännykästä tilanteeseen sopivan ohjelman. Kännykkään olen ladannut Google Play -kaupasta helppokäyttöisen sovelluksen. Huomaan usein valitsevani 25 minuutin rentoutusohjelman vaikka muitakin ohjelmia on, palautumista edistämään ja aktivoimaan.

Laitan sovelluksesta värinän voimakkuuden pienemmälle pään ja yläselän kohdalle (en haluaisi vahingossakaan provosoida migreeniä, en tosin tiedä voisiko hoito sitä tehdä mutta pelaan vielä varman päälle). Sovelluksessa on selkeä kehonpiirros ja näppärät liukusäädöt kunkin anatomisen alueen kohdalla. Alaselkään ja alaraajoihin vedän säädöt vähän keskimääräistä voimakkaammalle. Sitten hivutan kevyen peiton päälle, suljen silmäni ja odotan.

Tavallinen tuntemus: patja alkaa väristä ja ajatukseni senkun jatkavat lentoaan, sinkoilevat sinne tänne, ja huomaan ajattelevani, etten tänään kyllä hoidosta hyödy, koska olen NIIN ylivirittynyt….kunnes 10 minuutin kohdalla alkaa tapahtua.

Kerron lisää siitä mitä alkaa tapahtua – ja muistakin keinoista kääntää volumenappulaa pienemmälle – tulevissa blogeissani ?


P.s. Lämmin kiitos Neurosonicille ja erityisesti Marco Kärkkäiselle siitä, että mahdollistitte tämän blogipostauksen.
P.s.2 Jos haluat kokeilla Neurosonic- hoitoa, sitä on tarjolla useissa hoitolaitoksissa ympäri maan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *